Groepsaccommodatie

Familieweekend of vriendenweekend in Drenthe? Het Hiekerhoes is een ruim en sfeervol groepshuis aan de rand van natuurgebied het Hijkerveld.
Ruime groepsaccommodatie in hartje Drenthe

Genieten van een weekendje weg in Drenthe met vrienden of familie in een ruim en sfeervol groepshuis in hartje Drenthe. Het Hiekerhoes is een voormalig schooltje, gelegen tussen twee Drentse dorpjes aan de rand van natuurgebied het Hijkerveld.
De ruime en lichte leefvertrekken zijn sfeervol ingericht en bieden plaats aan groepen van maximaal 18 personen. Genieten van elkaars gezelschap en heerlijk relaxen in een comfortabel en gezellig vakantiehuis.

Voorzieningen
  • 9 Slaapkamers
  • Wastafel op elke slaapkamer
  • Ruime gezamenlijke huiskamer met barretje & houtkachel
  • Grote eetkamer
  • Serre met terras
  • Ruime tuin met veel privacy
  • Compleet uitgeruste keuken
  • Sauna, houtkachel en vuurplaats
Comfortabel samen zijn in woonkamer, eetkamer en serre

Het groepshuis is comfortabel ingericht. De leefruimtes hebben hoge plafonds en grote ramen. In de woonkamer vind je een barretje en een houtkachel. Op de vide in de woonkamer is een aparte zithoek met een televisie. Samen genieten van een drankje aan de bar en gezellig rond de houtkachel zitten na een wandeling.
Naast de woonkamer bevindt zich een grote eet/speelkamer. Er staat een grote tafel om met z’n allen spelletjes aan te doen of te eten. Deze ruimte staat in verbinding met de serre, die uitzicht geeft op de tuin en het Hijkerveld. Aan de lange tafel in de serre is het gezellig samen tafelen en relaxen.
Door de indeling van het huis is er voldoende ruimte om gezellig samen te zijn, maar ook om je af en toe even rustig terug te trekken.

Slaapkamers

Er zijn 9 twee-persoons slaapkamers met boxsprings. Op alle kamers is een wastafel aanwezig. Lekker slapen en wakker worden met het gefluit van vogels, zo weet je dat je in Drenthe aan het logeren bent.
Op de begane grond is één slaapkamer, de andere kamers zijn op de verdiepingen.

Badkamers en sauna

Op de begane grond is een badkamer met een grote doucheruimte met een kleine sauna erbij.
Op de verdieping is een tweede badkamer met 3 aparte doucheruimtes. Op alle verdiepingen bevinden zich toiletten.

Keuken

De keuken is compleet uitgerust met twee grote fornuizen, met elk een oven. Alle benodigde apparatuur, pannen, potten en schalen zijn aanwezig om gezellig samen te kokkerellen en maaltijden voor de hele groep te bereiden.
Er zijn 2 koelkasten en een vriezertje aanwezig.Bij de bar is een apart koelkastje voor drankjes.
Geen zin om met boodschappen te slepen? Maak dan gebruik van de boodschappenservice van de lokale supermarkt!

Ruime besloten tuin

Vanuit alle leefruimtes zijn het terras en de ruime besloten tuin te bereiken. In de zomer is het heerlijk eten aan de lange tafels onder de groene bomen. Samen vuurtje stoken in de grote vuurschaal en broodjes bakken aan een stok. Of een potje schaak in de buitenlucht met het grote schaakspel.

Natuurgebied Hijkerveld

Tegenover het Hiekerhoes bevindt zich het Hijkerveld. Dit natuurgebied bestaat uit bos en één van de grootste hiedevelden van Drenthe. Hier bevindt zich de schaapskooi met een grote kudde schapen. Dagelijks worden de schapen vanuit de schaapskooi de hei op geleid en aan het eind van de middag weer binnengehaald door de herder. Een mooi schouwspel! Het gebied werd in de ijzertijd bewoond door ijzerboeren. Overblijfselen in de vorm van grafheuvels en celtic fields zijn nog op het Hijkerveld te vinden.
Vanaf het Hijkerveld lopen tal van wandel- en fietsroutes.