Groepsaccommodatie

Familieweekend of vriendenweekend in Drenthe? Het Hiekerhoes is een ruime en sfeervolle groepsaccommodatie aan de rand van natuurgebied het Hijkerveld.

Ruime groepsaccommodatie in hartje Drenthe

Het hiekerhoes biedt plaats aan groepen tot 18 personen. Tegenover het Hiekerhoes bevindt zich het Hijkerveld; een uitgestrekt natuurgebied op de Drentse Hooglanden. Na een struintocht over de heide of een heerlijke fietstocht is het bij terugkomst genieten in de tuin of bij de houtkachel.

Voorzieningen

  • 9 Slaapkamers
  • Op elke slaapkamer een wastafel
  • Ruime gezamenlijke huiskamer met barretje & houtkachel
  • Grote eetkamer
  • Serre met terras
  • Ruime tuin met veel privacy
  • Compleet uitgeruste keuken

Ruime gezamenlijke huiskamer, een eetkamer en een serre

Woonkamer, eetkamer en serre

In de gezellige woonkamer bevindt zich een houtkachel en een barretje. Op de vide in de woonkamer kan tv worden gekeken. Naast de woonkamer is een grote eetkamer/speelkamer. Deze sluit aan op de serre, waar zich ook een lange eettafel bevindt. Vanuit alle ruimtes kan via tuindeuren de besloten tuin worden bereikt.

Huiskamer met houtkachel en eetkamer met grote tafel

Slaapkamers

Op de begane grond bevindt zich één slaapkamer. De overige slaapkamers zijn op de verdieping. Acht slaapkamers zijn uitgerust met 2 éénpersoons bedden en één kamer heeft een twee-persoonsbed. Alle kamers hebben een eigen wastafel.

Slaapkamers met twee bedden en een eigen wastafel en een serre met uitzicht op landerijen

Badkamers en sauna

Op zowel de begane grond als op de verdieping bevindt zich een badkamer. De badkamer beneden heeft 2 douches. Aansluitend aan deze badkamer is een kleine sauna. Op de verdieping bevindt zich de tweede badkamer met 3 doucheruimtes, en een wastafel.
Er zijn 4 toiletten, 2 beneden en 1 op elke verdieping boven.

Badkamer met aparte doucheruimtes

Keuken

De keuken is compleet uitgerust met 2 grote fornuizen (met elk een oven) en alle benodigde apparatuur, potten en pannen om gezellig samen te kokkerellen en maaltijden voor de hele groep te bereiden. Er zijn 2 koelkasten en een kleine vriezer aanwezig.

Samen kokkerellen en genieten van de maaltijd in de serre

Natuurgebied Hijkerveld

Tegenover het Hiekerhoes bevindt zich het Hijkerveld. Dit natuurgebied bestaat uit bos en een uitgestrekte heidevelden. Hier bevindt zich de schaapskooi met een grote kudde schapen. Dagelijks worden de schapen vanuit de schaapskooi de hei op geleid en aan het eind van de middag weer binnengehaald door de herder. Een mooi schouwspel!
Vanaf het Hijkerveld lopen tal van wandel- en fietsroutes.

Loop vanaf het Hiekerhoes zo het bos in naar het Hijkerveld